Act Venetian

Act venetian este o drama a unei iubiri absolute, Pietro facandu-ma sa ma indragostesc de al sau caracater puternic si frumos.

Pietro Gralla, a fost un pirat distins prin fapte de vitejie şi iscusinta militara. Trece prim stari dramatice care ii vor aduce suferinta sufleteasca. Cauta femeia perfecta in care sa se reflecte propria imagine si prin care sa-si afle echilibrul moral: „Eu trebuie sa cred in ceva, Alta”.

Gralla vorbeste despre iubire asemenea lui Gelu Ruscanu: „Dragostea e preferinta exclusiva sau nu mai e nimic”. Este un om plin de demnitate, are curaj si iscusinta in arta razboiului, are o conduita morala exemplara, ii dispretuieste pe nobilii frivoli si crede ca Alta ii este fidela, dar este dezamagit de tradarea acesteia. Sufera profund nu pentru ca l-a inselat sotia, ci pentru ca s-a inselat el asupra femeii iubite: „Cum am putut sa te vad altfel decat esti?” Suferinta produsa de dezamagirea tradarii, omoara pentru totdeauna in Pietro iubirea, care daca nu era absoluta, nu era deloc. Pietro Gralla va cauta si va reusi in final sa ia viata de la inceput si traieste conform conceptiilor sale.

Citate:

Alta: ,, Ce binecuvantat lucru este dragostea!  ”

,, Sunteti mandri cand cuceriti atatea femei. Tocmai pentru ca nu stiti ce este femeia. Cine nu se opreste la una singura, pierde din femeie ce e mai bun. O femeie nu e nu mai trupul, fiindca orice femeie are o frumusete marginita.”

,, Daca nu ai vazut o femeie care iubeste, atunci nu ai vazut niciodata o femeie frumoasa. ”

,, Cand un suflet de femeie ti se deschide, ti s-au deschis toate intelesurile lumii. ”

,, Si parca mi-a desprins cineva pojghita dupa rana inimii. ”

    ,, Uitarea o cauti intr-o dragoste noua. ” 

,, Ce punte neomeneasca leaga sufletele? ”

,, De ce amesteci inteligenţa in jocul acesta amagitor al dragostei? Dragostea este vraja si betie, iar inteligenţa omului, ca şi judecata, nu au ce cauta in dragoste…”

Pietro: ,, Da… A fi tanar inseamna a fi de otel. A privi totul in fata. A nu putea minti niciodata. A nu putea indura sa fii mintit de altii. A nu putea ingadui minciuna oriunde ai intalni-o. A uri nedreptatea. Cand esti tanar nu poti fi legat de nimic.”

,, Imi place oriunde ma duc sa caut oamenii deosebiti si sa am bucuria de ai cunoaste.”

,, Am crezut in tine, nu in vorbele tale, ci in fiinta ta. ”

,, Spune tot ce vrei… dar vorbesti de prisos… Altadata orice cuvant al tau deschidea lacate si lega toata viata de cate un sens al lui. Acum vorbele tale sunt fara utilitate ca niste chei gasite. Cum am putut sa te vad altfel decat esti? ” 

 

About Giorgiana Mihăescu

https://priviredecopil.wordpress.com/cunoaste-ma/ Vezi toate articolele lui Giorgiana Mihăescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: